Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van mensen met sportgerelateerde blessures. De behandeling van onze sportfysiotherapeut is gericht op het weer op hoog niveau goed kunnen functioneren. De meeste sporten vragen immers behoorlijk wat van het lichaam. Dit kan zijn op het gebied van conditie, kracht, snelheid of juist techniek. Onze specialist van fysiotherapie praktijk FysioHoorn helpt u tot op het vereiste niveau.

Onze sportfysiotherapeut doet naast het reguliere onderzoek, welke u bij elke andere fysiotherapeut ook krijgt, ook een analyse van uw sport en zal de eisen die uw sport met zich mee brengt integreren in de revalidatie. De revalidatie zal altijd zoveel mogelijk actief zijn en opbouwend naar het niveau waarop u normaliter sport.

Om hier vorm aan te kunnen geven hebben wij niet alleen de praktijk aan de Jan Willemszoonstraat tot onze beschikking, maar bestaat er een samenwerkingsverband met het sportcentrum Vredehof waar wij gebruik kunnen maken van de fitnessruimte en alle beschikbare zalen en materialen. Kortom een sportieve omgeving waar u onder onze begeleiding kunt werken aan uw herstel.

Echografie

Musculoskeletal Echografie biedt tegen lage kosten een methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren.

Medical Taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van een elastische dunne tape. Hiermee worden de spieren en gewrichten effectief ondersteund zonder dat de bewegingsvrijheid wordt belemmerd.

Fysiofitness

Fysiofitness gebruiken we veel als logische vervolgstap op de individuele fysiotherapeutische behandeling. U kunt ook direct aan deze vorm van fysiotherapie deelnemen. Onder begeleiding volgt u onder onze begeleiding een specifiek voor u en uw klacht opgesteld oefenprogramma in Sportcentrum Vredehof. Dit moet uiteindelijk leiden tot het vermogen onafhankelijk en zelfstandig te oefenen met als enig doel uw klachten te bestrijden.