Veruit de meeste schouderpijn is het gevolg van een afwijking in de subacromiale ruimte (de ruimte tussen de bovenzijde van de kop van de bovenarm en de onderzijde van het dakje van het schouderblad). We noemen dat dan een impingement. U heeft meestal pijn in de bovenarm, bij liggen op de schouder, reiken en tillen en/of werpen.

Oorzaak impingement syndroom

De oorzaak kan verschillend zijn: de subacromiale ruimte is te klein door (verandering in) de vorm van de omliggende botstukken òf de wijze waarop wordt bewogen is veranderd.  Dat laatste is mn het terrein van de fysiotherapeut. Wij kunnen ten slotte niets doen aan de vorm van botstukken.

Beloop

In algemene zin heeft u een goede kans om ervan af te komen. Gerichte oefentherapie om de wijze van bewegen te verbeteren helpen. De manueel therapeut zal ook de bewegings-mogelijkheid van de omliggende gewrichten als de nek en de borstkas beoordelen èn indien nodig mee behandelen.

Therapie

Schouderpijn is een lastig fenomeen voor u. U kunt immers forse pijn en belemmeringen hebben. Fysiotherapie en manueel therapie kunnen u goed helpen. De resultaten zijn goed.

Herkent u deze klachten? Laat ze eens beoordelen door een fysiotherapeut.

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken voor de behandeling van impingement syndroom? Neem dan contact met ons op onder tel. nr. 0229 – 21 56 15.