Schouderklachten

Schouderpijn wordt ruim gedefinieerd: de pijn zit in het gebied van de basis van de nek tot aan de elleboog. Het is een veel voorkomend probleem: u hebt in uw leven een kans van gemiddeld 30% om dit te krijgen. Het komt met het toenemen van de leeftijd meer voor en vrouwen hebben een grotere kans op klachten dan mannen. Schouderpijn op jonge leeftijd is mn het gevolg van een ongeval en op oudere leeftijd mn het gevolg van degeneratie (“slijtage”).

De diagnose stellen we aan de hand van een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en vaak gevolgd door een echografisch onderzoek.

In algemene zin heeft u een goede kans om ervan af te komen. Gerichte oefentherapie om de wijze van bewegen te verbeteren helpen. De manueel therapeut zal ook de bewegings-mogelijkheid van de omliggende gewrichten als de nek en de borstkas beoordelen èn indien nodig mee behandelen.

Schouderpijn is een lastig fenomeen voor u. U kunt immers forse pijn en belemmeringen hebben. Fysiotherapie en manueel therapie kunnen u goed helpen. De resultaten zijn goed.

Meer informatie kunt u lezen in de verschillende folders die we hierover geschreven hebben.

Samenwerking

Samen met dhr Wijgman van de afdeling orthopedie van het Westfries Gasthuis is een samenwerking opgezet. Onze praktijk maakt deel uit van het Schoudernetwerk Noord Holland Noord en Schouderwerkgroep West-Friesland.