Bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapeut of manueel therapeut in Hoorn om omgeving voor uw schouderklachten? Dan bent u bij FysioHoorn aan het juiste adres! Thessa Breeuwsma en Ricco Poffijn zijn aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk op het gebied van schouderklachten; het schoudernetwerk. Neemt u voor meer informatie gerust direct contact met ons op.

Wat is het schoudernetwerk

Kennis en kunde binnen de fysiotherapie neemt toe. Van oorsprong was de fysiotherapeut een generalist van het houding- en bewegingsapparaat. Echter de hoeveelheid kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed uit te voeren, nemen zodanig toe dat het welhaast ondoenlijk is dit voor alle aandoeningen bij te houden. Om die reden is er een ontwikkeling gaande waarbij fysiotherapeuten zich specialiseren, bijvoorbeeld in de schouder.

Schoudernetwerk Noord-Holland-Noord draagt bij aan het ontwikkelen van de fysiotherapeut als schouderspecialist. Ze stimuleert het verbeteren van de kwaliteit van fysiotherapeutisch handelen en ze versterkt de positionering van fysiotherapie in de ketenzorg. In het netwerk scholen fysiotherapeuten elkaar, ze zoeken vakinhoudelijk afstemming en treden in contact met andere professionals in de ‘schouder’zorg, zoals met orthopedisch chirurgen.

Schouder Netwerk Noord Holland Noord heeft zich in 2016 aangesloten bij Schoudernetwerk Nederland (SNN).

Informatie over schouderklachten