Bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapeut of manueel therapeut in Hoorn om omgeving voor uw rugklachten? Dan bent u bij FysioHoorn aan het juiste adres! Ricco Poffijn is aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk op het gebied van rugklachten; het rugnetwerk. Neemt u voor meer informatie gerust direct contact met ons op.

Wat is het rugnetwerk

Het Rug-netwerk is een samenwerkingsverband van eerstelijnsfysiotherapeuten en oefentherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen en revalidatiecentra over de behandeling van mensen met lage rugpijn. Het is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen.

Het Rug-netwerk heeft een nauwe relatie met universiteiten en onderwijsinstellingen en legt daardoor het verband tussen wetenschap en praktijk. Inhoudelijke scholing en visitatie zorgen voor borging van de  kwaliteit van handelen van de therapeuten.

De therapeuten van het Rug-netwerk hebben lage rugklachten als specifiek aandachtspunt, hebben hiervoor specifieke scholing gevolgd en zijn ervaren in het behandelen van rugklachten. Onze therapeuten werken binnen het netwerk samen te aanzien van het thema rugklachten, niet alleen met andere therapeuten,  maar ook met huisartsen, medisch specialisten en revalidatiecentra.

Informatie over rugklachten