REPOST: Update contracten zorgverzekeraars 2023

Met onderstaande zorgverzekeraars hebben wij in 2023 GEEN contract.

Wij hebben besloten om in 2023 GEEN contract te tekenen met Menzis, AnderZorg, Hema, PNO DITZO, De Amersfoortse, Zorg en Zekerheid, Aevitae, ENO en Salland.

Goede zorg staat bij FysioHoorn op nummer 1. Helaas hebben wij het idee dat dit bij zorgverzekeringen niet het geval is. Zorgverzekeraars zijn vooral bezig met kostenbeheersing. Dit schuurt al jaren met elkaar. Zo werken wij al ruim 12 jaar onder de kostprijs van fysiotherapie. Dit heeft uiteraard een enorme impact op onze bedrijfsvoering. Zeker nu de inflatie hoog is. Wij hebben bijvoorbeeld ook te maken met stijgende energie kosten.

Bovenstaande verzekeraars indexeren onze tarieven niet voldoende of zorgen door aanvullende ‘kwaliteitseisen’ dat het tarief zelf relatief omlaaggaat. De aanvullende kwaliteitseisen kosten dan meer dan de verhoging van het tarief en het is nog maar de vraag wat die eisen echt toevoegen aan de kwaliteit van onze behandeling. Wij missen om dan ook de waardering van deze zorgverzekeraars en hebben daarom besloten om geen contract te tekenen. Een concreet voorbeeld: 1 verzekeraar verhoogt het tarief in 2023 met 1% ten opzichte van het tarief van 2022. Dat betekent een verhoging van 34 cent in 2023.

Zit u bij één van deze zorgverzekeraars en wilt u dat uw zorg volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar in 2023? Wij adviseren dan om over te stappen naar een verzekeraar waar wij wel een contract mee hebben.

In 2023 hebben wij WEL een contract met de labels: VGZ, Zilveren Kruis/Achmea, CZ, ONVZ en DSW en alle labels die hieronder vallen. Op onderstaand plaatje ziet u heel overzichtelijk bij welke verzekeraar een label hoort.

Bron afbeelding: Zorgwijzer.nl

Wilt u niet overstappen dan kunt u het beste een restitutie polis nemen. Dit is een polis waarin u een vrije zorgkeuze heeft. U dient de nota bij ons te betalen en vervolgens dient u die nota in bij uw verzekeraar. Het is echter per verzekeraar afhankelijk hoeveel procent van ons praktijk tarief u vergoed krijgt. Informeer dit goed bij uw zorgverzekeraar.

Wij betreuren het niet tekenen van een aantal zorgverzekeraars en vinden het vervelend als u daardoor in een lastig pakket wordt gebracht. Alleen wij kunnen onze kwaliteit van behandelingen niet meer garanderen voor de te lage prijs die ons aangeboden wordt bij deze zorgverzekeraars.