Metamorfose

Onze praktijk heeft in de afgelopen weken een enorme metamorfose ondergaan. Nu de schilders klaar zijn, de nieuwe meubels staan en hangen, alles weer netjes is én op zijn plek staat, maken we ons op voor de rest van het jaar. We trappen af op het voetbalfestijn op 2 september op Ijsbaan de Westfries.

Collegae

Met ingang van 1 september verwelkomen we twee nieuwe collegae. Iris Meijerink, (kinder) oefentherapeut en Patrick Warmer, kinderfysiotherapeut i.o. Zij zullen de plekken van Suzan van der Knaap (met pensioen) en Annet Ooijevaar (heeft een nieuwe uitdaging in haar woonplaats gevonden) innemen.

Telefoon

Sinds kort hebben we een nieuwe telefooncentrale en maken we gebruik van een, kort, keuze menu. Hierdoor worden de behandelingen minder vaak gestoord door telefonisch oproepen.
De fax is buiten gebruik gesteld.

Hooikoortsonderzoek

Jullie moesten er even op wachten maar de uitslag van mijn hooikoortsonderzoek is bekend! In het kort; De tape geeft een afname van bepaalde symptomen, zowel in de interventie groep als in de placebogroep. Echter is het aantal deelnemers van het onderzoek te klein om harde conclusies te kunnen trekken. Tevens is het de vraag of de tape bij de placebo groep de normale werking heeft gehad op de klachten en zodoende dus ook als interventie groep bestempeld kan worden.

Conclusie: Ik heb helaas niet wetenschappelijk kunnen aantonen dat de tape werkt bij het verminderen van hooikoorts symptomen. Hier is aanvullend en beter onderzoek voor nodig. Samenwerking met andere therapeuten is nodig om aan een grotere groep deelnemers te komen. Los van dit onderzoek denk ik dat het voor iedere hooikoorts patiënt de moeite waard is om de tape eens te proberen. Dat het niet gelukt is om de werking wetenschappelijk aan te tonen wil niet zeggen dat de tape niet werkt. Willen jullie het complete stuk lezen dan kunnen jullie een mail sturen naar ricco@www.fysiohoorn.nl of het hier downloaden.

HWO-AfsprakenApp

Sinds kort maken we gebruik van de HWO-AfsprakenApp. Hiermee kunnen we uw huiswerkoefeningen opstellen, naar u mailen én aan de AfsprakenApp koppelen. Daarmee zijn de oefeningen interactief. U ziet ze in de AfsprakenApp op uw smartphone. Indien nodig kunnen we een herinnering instellen zodat u de oefeningen niet vergeet.

Maakt u nog geen gebruik van de AfsprakenApp? Vraag ons hoe deze in te stellen of lees onze folder .

Winnaar Christmas Challenge

Alle deelnemers aan onze prijsvraag tijdens de Christmas Challenge van Sportcentrum Vredehof erg bedankt. Helaas had niemand alle vragen goed! En dat was de voorwaarde voor de winnaar. We schenken het kerstpakket aan een goed doel.
Wil je de juiste antwoorden weten? Klik dan hier!

Kerstman actie

Sinterklaas is vertrokken, de kerstman staat voor de deur, de kerstboom staat weer in de praktijk. Nu is de boom nog wat kaal maar daar kunnen jullie verandering in brengen! Download de kleurplaat , kleur die leuk in, vouw hem netjes dubbel en lijm de beide kanten aan elkaar. Schrijf je naam er op én hang hem in onze kerstboom in de praktijk. Zo maak je ook nog kans op een leuke prijs! En ja, je krijgt je kleurplaat in het nieuwe jaar gewoon weer terug.

Goed verzekerd in 2017

Ook voor 2017 hebben we onze pagina Goed Verzekerd weer helemaal nagelopen en geüpdatet. Samen met de andere nieuws berichten van deze bent u dan weer helemaal op de hoogte. Doe er uw voordeel mee!

Geen overeenkomst

Voor 2017 hebben we geen overeenkomst met Azivo, Zorg en Zekerheid en De Friesland. Bent u bij deze zorgverzekeraars verzekerd dan heeft u drie opties.

  1. U blijft bij uw huidige zorgverzekeraar en huidige fysiotherapeut. U dient dan de nota direct per PIN te betalen. Deze kunt u dan bij uw zorgverzekeraar indienen die deze volgens de polis voorwaarden vergoed. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.
  2. U blijft bij uw huidige zorgverzekeraar en stapt over naar een andere fysiotherapeut. Wij zorgen er dan voor dat u een afschrift krijgt van uw lopende dossier.
  3. U zegt uw polis op bij uw huidige zorgverzekeraar en stapt over naar een zorgverzekeraar waar wij wel een overeenkomst mee hebben afgesloten. U kunt dan bij uw huidige fysiotherapeut blijven. Wij sturen de nota dan naar uw nieuwe zorgverzekeraar en deze vergoedt de kosten volgens de polisvoorwaarden.

Wij hopen dat u bij uw huidige fysiotherapeut blijft. De continuïteit van zorg is dan gewaarborgd. We zullen u in alle gevallen zoveel als mogelijk van dienst blijven.

Voor vragen kunt u uiteraard terecht bij onze medewerkers.

Overeenkomst fysiotherapie 2017

Voor 2017 hebben wij met de volgende zorgverzekeraars een overeenkomst voor fysiotherapie afgesloten:

  • DSW
  • Menzis (Menzis en Anderzorg)
  • CZ (CZ, Delta Lloyd en Ohra)
  • VGZ (VGZ, IZZ, IZA, Zorgverzekeraars UMC, Univé Zorg en VGZ Cares)
  • Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, OZF Zorgverzekeringen, Interpolis, FBTO, Avero Achmea)
  • Multizorg (ONVZ, ENO, ASR, PNOzorg, VvAA, HollandZorg, Salland, Energiek, Ditzo, De Amersfoortse, BeterDichtbij)

Hebben wij met uw zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten? wij zenden dan de nota naar uw verzekeraars. Zij vergoeden de kosten volgens uw polisvoorwaarden.

Hebben wij met uw zorgverzekeraar geen overeenkomst afgesloten? Dan vragen wij u per PIN te betalen. Zij vergoeden aan u de kosten volgens uw polisvoorwaarden.

Wij zijn niet op de hoogte van uw polisvoorwaarden. Neem daarvoor contact op met uw tussenpersoon of zorgverzekeraar.