Hooikoortsonderzoek

Jullie moesten er even op wachten maar de uitslag van mijn hooikoortsonderzoek is bekend! In het kort; De tape geeft een afname van bepaalde symptomen, zowel in de interventie groep als in de placebogroep. Echter is het aantal deelnemers van het onderzoek te klein om harde conclusies te kunnen trekken. Tevens is het de vraag of de tape bij de placebo groep de normale werking heeft gehad op de klachten en zodoende dus ook als interventie groep bestempeld kan worden.

Conclusie: Ik heb helaas niet wetenschappelijk kunnen aantonen dat de tape werkt bij het verminderen van hooikoorts symptomen. Hier is aanvullend en beter onderzoek voor nodig. Samenwerking met andere therapeuten is nodig om aan een grotere groep deelnemers te komen. Los van dit onderzoek denk ik dat het voor iedere hooikoorts patiënt de moeite waard is om de tape eens te proberen. Dat het niet gelukt is om de werking wetenschappelijk aan te tonen wil niet zeggen dat de tape niet werkt. Willen jullie het complete stuk lezen dan kunnen jullie een mail sturen naar ricco@www.fysiohoorn.nl of het hier downloaden.

HWO-AfsprakenApp

Sinds kort maken we gebruik van de HWO-AfsprakenApp. Hiermee kunnen we uw huiswerkoefeningen opstellen, naar u mailen én aan de AfsprakenApp koppelen. Daarmee zijn de oefeningen interactief. U ziet ze in de AfsprakenApp op uw smartphone. Indien nodig kunnen we een herinnering instellen zodat u de oefeningen niet vergeet.

Maakt u nog geen gebruik van de AfsprakenApp? Vraag ons hoe deze in te stellen of lees onze folder .

Winnaar Christmas Challenge

Alle deelnemers aan onze prijsvraag tijdens de Christmas Challenge van Sportcentrum Vredehof erg bedankt. Helaas had niemand alle vragen goed! En dat was de voorwaarde voor de winnaar. We schenken het kerstpakket aan een goed doel.
Wil je de juiste antwoorden weten? Klik dan hier!

Kerstman actie

Sinterklaas is vertrokken, de kerstman staat voor de deur, de kerstboom staat weer in de praktijk. Nu is de boom nog wat kaal maar daar kunnen jullie verandering in brengen! Download de kleurplaat , kleur die leuk in, vouw hem netjes dubbel en lijm de beide kanten aan elkaar. Schrijf je naam er op én hang hem in onze kerstboom in de praktijk. Zo maak je ook nog kans op een leuke prijs! En ja, je krijgt je kleurplaat in het nieuwe jaar gewoon weer terug.

Goed verzekerd in 2017

Ook voor 2017 hebben we onze pagina Goed Verzekerd weer helemaal nagelopen en geüpdatet. Samen met de andere nieuws berichten van deze bent u dan weer helemaal op de hoogte. Doe er uw voordeel mee!

Geen overeenkomst

Voor 2017 hebben we geen overeenkomst met Azivo, Zorg en Zekerheid en De Friesland. Bent u bij deze zorgverzekeraars verzekerd dan heeft u drie opties.

  1. U blijft bij uw huidige zorgverzekeraar en huidige fysiotherapeut. U dient dan de nota direct per PIN te betalen. Deze kunt u dan bij uw zorgverzekeraar indienen die deze volgens de polis voorwaarden vergoed. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.
  2. U blijft bij uw huidige zorgverzekeraar en stapt over naar een andere fysiotherapeut. Wij zorgen er dan voor dat u een afschrift krijgt van uw lopende dossier.
  3. U zegt uw polis op bij uw huidige zorgverzekeraar en stapt over naar een zorgverzekeraar waar wij wel een overeenkomst mee hebben afgesloten. U kunt dan bij uw huidige fysiotherapeut blijven. Wij sturen de nota dan naar uw nieuwe zorgverzekeraar en deze vergoedt de kosten volgens de polisvoorwaarden.

Wij hopen dat u bij uw huidige fysiotherapeut blijft. De continuïteit van zorg is dan gewaarborgd. We zullen u in alle gevallen zoveel als mogelijk van dienst blijven.

Voor vragen kunt u uiteraard terecht bij onze medewerkers.

Overeenkomst fysiotherapie 2017

Voor 2017 hebben wij met de volgende zorgverzekeraars een overeenkomst voor fysiotherapie afgesloten:

  • DSW
  • Menzis (Menzis en Anderzorg)
  • CZ (CZ, Delta Lloyd en Ohra)
  • VGZ (VGZ, IZZ, IZA, Zorgverzekeraars UMC, Univé Zorg en VGZ Cares)
  • Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, OZF Zorgverzekeringen, Interpolis, FBTO, Avero Achmea)
  • Multizorg (ONVZ, ENO, ASR, PNOzorg, VvAA, HollandZorg, Salland, Energiek, Ditzo, De Amersfoortse, BeterDichtbij)

Hebben wij met uw zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten? wij zenden dan de nota naar uw verzekeraars. Zij vergoeden de kosten volgens uw polisvoorwaarden.

Hebben wij met uw zorgverzekeraar geen overeenkomst afgesloten? Dan vragen wij u per PIN te betalen. Zij vergoeden aan u de kosten volgens uw polisvoorwaarden.

Wij zijn niet op de hoogte van uw polisvoorwaarden. Neem daarvoor contact op met uw tussenpersoon of zorgverzekeraar.

U mag weer kiezen

U mag weer een nieuwe zorgverzekeraar kiezen! Dat levert altijd weer een hoop gedoe op. Maar het is echt verstandig om goed om u heen te kijken! Bent u nog wel goed verzekerd? Bent u nog wel verzekerd bij een zorgverzekeraar die een overeenkomst heeft met uw favoriete zorgverlener? Betaald u niet teveel, of te weinig, premie?

Wij proberen u op de hoogte te houden via onze website en nieuwsberichten en u te voorzien van adviezen.

Dit is ons eerste advies: bedenk eens wat uw ervaringen zijn geweest met uw zorgverzekeraar. Bedenk van welke zorg u gebruik gemaakt heeft. Probeer in te schatten wat u te wachten staat in het nieuwe jaar. Daarmee heeft u een indruk van uw eisen aan uw zorgverzekeringspakket.

Ons tweede advies: informeer bij uw zorgverlener of zij/ hij een overeenkomst heeft met uw huidige zorgverzekeraar voor het nieuwe jaar. Als dat niet zo is heeft dat consequenties voor de betaling van de nota’s. Informeer bij uw zorgverleners hoe dat dan gaat.

Tip: Als u uw huidige zorgverzekering wilt opzeggen zijn er wat spelregels. U kunt die hier vinden.

Blijf onze berichten volgen!

Stop de behandelindex

Bent u verzekerd via CZ, Menzis, VGZ of Zilveren Kruis? Dan heeft ook u last van de behandelindex. Uw fysiotherapeut wordt afgerekend op het gemiddeld aantal behandelingen dat hij geeft. En dat vinden wij onjuist. U heeft een polis die u recht geeft op een aantal behandelingen. Maar wie bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft voor uw beweegklacht, u en uw fysiotherapeut of uw zorgverzekeraar?

Zorg dat uw herstel voorop staat en niet het gemiddelde aantal behandelingen. Teken de petitie!
http://stopdebehandelindex.nl/

Blijf onze berichten volgen. U heeft ook dit jaar weer de kans om van zorgverzekeraar te wisselen. Maak daar gebruik van als u niet tevreden bent. Kom ook dan in beweging!

Manuele Therapie bij heup artrose

U heeft last van uw heup, bent ouder dan 50 jaar. U loopt wat moeilijker, hebt pijnklachten in de lies en/ of het bovenbeen, het kost meer moeite om op te staan en op gang te komen. Zeer waarschijnlijk heeft u dan last van heup artrose.
Wat is dat nu artrose? Wat is er aan te doen? Uw manueel therapeut kan u helpen. Om u alvast meer informatie te geven hebben we een nieuwe folder gepubliceerd. Door op deze link te klikken kunt u die lezen. Wilt u meer informatie of behandeld worden door onze manueel therapeut? Neem dan contact met ons op.