Hidde 12,5 jaar in dienst!

Hiep Hiep Hoera!

Hidde is 12,5 jaar in dienst bij FysioHoorn. Van harte gefeliciteerd Hidde! 

FysioHoorn Zorgverzekeraars Niews 2020

We zitten midden in het overstap seizoen van de zorgverzekeringen. Voor 1 januari 2020 kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Welke dingen zijn belangrijk om te weten?

Stapt u wel echt over naar een andere zorgverzekeraar?

Er zijn vier grote zorgverzekeraars in Nederland welke ongeveer 90% van de markt bezitten. Dit zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Deze zorgverzekeraars hebben alle vier andere labels die ook onder het grote moederconcern vallen. Zo is bijvoorbeeld Univé een label van VGZ en FBTO is een label van Achmea. Op onderstaande afbeelding (klik erop om te vergroten) staat welk label onder welke zorgverzekeraar valt.

Wat is het verschil tussen een natura en restitutie polis?

Restitutiepolis: Deze verzekering geeft u vrije zorgkeuze en de meeste garantie op volledige vergoeding bij ongecontracteerde zorg.

Naturapolis: Volledige vergoeding bij gecontracteerde zorg. Bij ongecontracteerde zorg wordt een percentage van het marktconforme tarief vergoed.

Heeft FysioHoorn een contract met alle zorgverzekeraars?

Nee, FysioHoorn heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract in 2020. Met iptiQ, waar de labels Promovendum, National Academic en Besured onder vallen, hebben wij geen contract afgesloten voor 2020. Indien u uw zorg volledig vergoed wilt krijgen dan kunt u het beste overstappen naar een verzekeraar waar wij wel een contract mee hebben. Indien u bij een label van IptiQ blijft dan kunt u het beste een restitutie polis nemen. Met alle andere zorgverzekeraars hebben wij wel een contract.

Maaike vervangt Judith per 1 maart

Judith van Angeren is per 1 maart gestopt in haar functie als kinderfysiotherapeut bij FysioHoorn. Ze heeft een nieuwe uitdaging gevonden in haar woonplaats Haarlem. Judith gaf aan dat ze hier altijd met veel plezier heeft gewerkt maar ze kijkt er erg naar uit om straks naar haar werk te kunnen fietsen. Wij willen Judith bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes toe bij haar nieuwe baan.

We hebben niet stil gezeten en ondertussen hebben we Maaike Kool aangetrokken. Zij gaat op dinsdag en donderdag bij ons werken en zal voor een deel werkzaam zijn op de Eenhoorn. Dit is een basisschool in het speciaal onderwijs. Patrick en Iris gaan allebei extra uren draaien om het gat wat Judith laat vallen op te vangen. Zodoende hebben we alles volledig kunnen opvangen. We wensen Maaike veel plezier bij FysioHoorn. Later zullen we haar nog wat uitgebreider introduceren.

Maaike Kool

Stroomstoring

FysioHoorn heeft voor de 2e dag op rij te maken gehad met een stroomstoring. Volgens de netbeheerder was er een kabelstoring buiten. Hierdoor had een deel van de Jan Willemszstraat geen stroom. De stroomstoringen duurden beide keren ruim een uur. Tijdens deze stroomstoringen is de praktijk telefonisch niet bereikbaar geweest. Mogelijk heeft u hierdoor de praktijk telefonisch niet kunnen bereiken. Excuses voor het ongemak. Wij gaan er vanuit dat de netbeheerder alle problemen nu heeft opgelost en dat wij de komende werkdagen weer goed te bereiken zijn.

Contractering zorgverzekeraars FysioHoorn 2019

Het overstap seizoen is weer van start gegaan. U als klant kunt uw polis binnen uw zorgverzekering wijzigen. U kunt ook overstappen naar een andere zorgverzekeraar of misschien bent u wel tevreden met hoe u alles heeft geregeld en dan is het misschien wel een goede keuze om alles bij hetzelfde te laten. Wij als praktijk hebben al eerder een besluit moeten nemen over met welke zorgverzekeraars wij een contract tekenen en met welke niet. Wij hebben als praktijk besloten om NIET te tekenen met de volgende zorgverzekeraars: de Friesland, Promovendum, National Academic en Besured. Wij raden u aan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of bij deze verzekeraars een restitutie (vrije keuze) polis te nemen. Met de overige verzekeraars hebben wij in 2019 wel een contract.

Wilt u een goede vergelijking maken tussen zorgverzekeraars? U kunt gebruik maken van de zorgvergelijker op onze website: https://www.fysiohoorn.nl/goed-verzekerd/

Mocht u aanvullende vragen hebben hierover dan kunt contact met ons opnemen. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan de Facebookpagina van FysioHoorn

Goed verzekerd in 2019

Het overstap seizoen gaat van start; u kunt weer van zorgverzekeraar wisselen. Hier is elk jaar weer veel om te doen. Welke keuze moet u maken? Is verzekeren wel nodig? En zo ja, voor hoeveel dan? Enkele tips:

  • verzeker u alleen voor kosten die u niet kunt betalen. De gemiddelde Nederlander komt eens per 7 jaar bij de fysiotherapeut en is gemiddeld binnen 13 zittingen klaar. Dat is een bedrag van ongeveer 500 euro. Als u dat risico kunt dragen kunt u veelal de aanvullende verzekering voor fysiotherapie wel laten schieten. Natuurlijk is uw eigen situatie niet gemiddeld en maakt u dus uw eigen afwegingen.
  • een aanvullende verzekering voor fysiotherapie voor minder dan 9 zittingen is vrij zinloos. De premie per jaar is dan vaak hoger dan de kosten die u bij de fysio moet betalen. Uiteraard maakt u zelf die berekening aan de hand van de premie van uw zorgverzekering en zijn er meer overwegingen.
  • u wilt u verzekeren èn ook terecht kunnen bij uw eigen fysiotherapeut. Vraag dan voordat u uw keuze maakt of de zorgverzekeraar van uw keuze de kosten van uw eigen fysiotherapeut wel (volledig) vergoed. Uw fysiotherapeut èn de zorgverzekeraars kunnen u dat vertellen.
  • u wilt bij ons terecht kunnen èn de kosten door uw zorgverzekeraar laten betalen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars die onze kosten vergoeden. Dan doen ze overigens tot het maximum wat in uw polisvoorwaarden staat beschreven, kijk dat dus goed na om nare verrassingen te voorkomen.
  • onze tips vervangen de adviezen van uw verzekeringsadviseur niet. Zij of hij is hierin gespecialiseerd en kent uw persoonlijke situatie. Een specialistisch advies verdient zichzelf terug.

Succes!

 

Metamorfose

Onze praktijk heeft in de afgelopen weken een enorme metamorfose ondergaan. Nu de schilders klaar zijn, de nieuwe meubels staan en hangen, alles weer netjes is én op zijn plek staat, maken we ons op voor de rest van het jaar. We trappen af op het voetbalfestijn op 2 september op Ijsbaan de Westfries.

Collegae

Met ingang van 1 september verwelkomen we twee nieuwe collegae. Iris Meijerink, (kinder) oefentherapeut en Patrick Warmer, kinderfysiotherapeut i.o. Zij zullen de plekken van Suzan van der Knaap (met pensioen) en Annet Ooijevaar (heeft een nieuwe uitdaging in haar woonplaats gevonden) innemen.

Telefoon

Sinds kort hebben we een nieuwe telefooncentrale en maken we gebruik van een, kort, keuze menu. Hierdoor worden de behandelingen minder vaak gestoord door telefonisch oproepen.
De fax is buiten gebruik gesteld.

Hooikoortsonderzoek

Jullie moesten er even op wachten maar de uitslag van mijn hooikoortsonderzoek is bekend! In het kort; De tape geeft een afname van bepaalde symptomen, zowel in de interventie groep als in de placebogroep. Echter is het aantal deelnemers van het onderzoek te klein om harde conclusies te kunnen trekken. Tevens is het de vraag of de tape bij de placebo groep de normale werking heeft gehad op de klachten en zodoende dus ook als interventie groep bestempeld kan worden.

Conclusie: Ik heb helaas niet wetenschappelijk kunnen aantonen dat de tape werkt bij het verminderen van hooikoorts symptomen. Hier is aanvullend en beter onderzoek voor nodig. Samenwerking met andere therapeuten is nodig om aan een grotere groep deelnemers te komen. Los van dit onderzoek denk ik dat het voor iedere hooikoorts patiënt de moeite waard is om de tape eens te proberen. Dat het niet gelukt is om de werking wetenschappelijk aan te tonen wil niet zeggen dat de tape niet werkt. Willen jullie het complete stuk lezen dan kunnen jullie een mail sturen naar ricco@www.fysiohoorn.nl of het hier downloaden.