Nekklachten

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken voor de behandeling van nekklachten? Neem dan contact met ons op onder tel. nr. 0229 – 21 56 15.

Nekpijn komt veel voor. Het is meestal afkomstig uit de bewegende delen van de nek; de spieren, pezen, gewrichten of bandjes. De oorzaak ligt meestal bij een verkeerde houding en/of belasting van de nek. De nek ondersteunt het hoofd en heeft daarmee, de hele dag door, een zware taak. Het hoofd weegt ongeveer 5 kg en hoort zich midden tussen de schouders te bevinden. Helaas is dit bij veel mensen niet het geval en wordt het hoofd te veel naar voren gedragen waardoor de nek extra belast wordt. Een acute aanval van nekpijn kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar ernstige aandoeningen van de nek komen niet vaak voor.

Prognose

Nekpijn gaat vaak niet helemaal over als er niets aan gedaan wordt. De pijn neemt meestal binnen 6 weken af, maar na deze 6 weken blijft de pijn vaak gelijk. Ruim de helft van mensen met nekpijn krijgt binnen 5 jaar opnieuw klachten.

Behandeling van nekpijn en nekklachten

Vanwege de ongunstige prognose van nekpijn is het belangrijk om bij de fysiotherapeut of manueeltherapeut onder behandeling te komen. Er is sterk bewijs dat fysiotherapie en manueel therapie kunnen helpen bij het herstellen van uw nekpijn. De behandeling zal bestaan uit informatie en advies, oefeningen, en massage. Indien uit onderzoek blijkt dat er een dysfunctioneren van de wervelkolom aanwezig is, dan kan de manueel therapeut aanvullend uw nek mobiliseren.

Heeft u vragen, bent u geïnteresseerd, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 0229 – 21 56 15.