Profiel

Algemeen Fysiotherapeut, MSc Manuele Therapie. Speciale aandacht voor rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en chronische pijn.

“ Ik ben van jongs af aan al erg geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Door eigen sportblessures ben ik in aanraking gekomen met het vak fysiotherapie. Vanuit die ervaring geloof ik in het zelfherstellende vermogen van het lichaam. In hoeverre je aanspraak maakt op dit vermogen is afhankelijk van verschillende factoren, die zowel binnenin het lichaam, als erbuiten kunnen liggen. Als therapeut wil ik samen met u kijken hoe we zo effectief mogelijk aan uw herstel kunnen werken en daarbij zo goed mogelijk gebruik maken van het herstellende vermogen van het eigen lichaam.”

Master of Science (MSc) in de Manuele Therapie

Als Master MT ben ik gespecialiseerd in alle lichamelijke klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de gewrichten. Het doel van manuele therapie is mijn inziens om de gewrichten optimaal te laten functioneren binnen het totale bewegingsapparaat. Dit is vaak direct merkbaar na de behandeling. In de praktijk ziet de manueel therapeut veel wervelkolom gerelateerde klachten omdat de wervelkolom veel kleine gewrichtjes bevat

Nekklachten en (nekgerelateerde) hoofdpijn

Vanuit de manuele therapie heb ik speciale aandacht voor nekklachten en nekgerelateerde hoofdpijn. Veel van deze klachten komen voort uit dysfunctioneren van de nekwervels. Er kan dan pijn vanuit de nek uitstralen richting het hoofd. De nekpijn en hoofdpijn kunnen ook komen vanuit de spieren. Spierspanningshoofdpijn is hier een voorbeeld van.

Rugklachten

Vanuit de manuele therapie ben ik gespecialiseerd in (lage)rugklachten. Net zoals bij de nek, kunnen rugklachten voortkomen vanuit het niet goed functioneren van de rugwervels. Binnen de praktijk ben ik het aanspreekpunt voor het rugnetwerk.

Chronische pijn

Veel rug en nekklachten bestaan al langer en worden zodoende chronische rugklachten of chronische nekklachten genoemd. Vanuit die hoek heb ik ook speciale aandacht voor chronische pijn en pijneducatie. Op basis van de laatste evidentie heb ik een behandelprotocol gemaakt voor het behandelen van chronische pijn. Pijneducatie en oefeningen staan hierin centraal.

Dry Needling

Pijnklachten vanuit de spieren komen vaak voort uit ‘triggerpoints’ ofwel de pijnlijk punten in de spier. Door het letterlijk aanprikken van die punten, neemt de spanning in de gehele spier af. Dit geeft veelal op korte termijn verlichting van pijn en is in de regel effectiever dan klassieke massagetechnieken. In februari 2012 ben ik geslaagd voor de cursus Dry Needling Systems® en ben ik officieel gecertificeerd voor het behandelen middels Dry Needling.

Medical taping

In 2013 heb ik de cursus medical taping concept (MTC) gedaan. Medical taping is een concept wat voor verschillende klachten kan worden toegepast. De tape biedt een stukje ondersteuning aan het gewricht of de spier, zonder de bewegingen te beperken. Ik zie het taping concept bij bepaalde klachten als een toevoeging voor het herstelproces.

Werkdagen

maandag 12.00-20.00 uur
dinsdag 09.00-17.00 uur
woensdag 08.00-16.00 uur
donderdag 12.00-20.00 uur
vrijdag 08.00-12.00 uur

Curriculum Vitae

Mijn CV kunt u hier downloaden en inzien. (Opent in een extern venster als pdf)