BIG registratienummer: 49911510993

Profiel

Iris Meijerink: “Ik kwam al jong in aanraking met de zorg omdat mijn moeder verpleegkundige was op een kinderafdeling in het ziekenhuis. Ik wilde niet in het ziekenhuis werken, maar wel in de zorg. Toen ik ging oppassen op jonge kinderen tijdens mijn middelbareschooltijd merkte ik al snel dat ik goed klikte met kinderen en makkelijk contact met ze maakte. Toen ik ongeveer 14 jaar oud was kwam ik zelf onder behandeling van een Oefentherapeut Mensendieck die mij van mijn klachten afhielp. Daarna vielen de puzzelstukjes voor mij op zijn plaats. Ik wilde Oefentherapeut worden, en uiteindelijk het liefst met kinderen gaan werken!”
Ik heb in 2012 mijn hbo-bachelor diploma Oefentherapie Mensendieck gehaald en in 2015 mijn diploma Kinderoefentherapie.

Kinderoefentherapie
Als Kinderoefentherapeut help ik kinderen van alle leeftijden hun grove en fijne motoriek te verbeteren. Plezier en spel staat centraal in mijn behandelingen.
Ik merk dat het werken met kinderen mijn creativiteit prikkelt. Ik vind het een superleuke uitdaging om iedere keer weer spelenderwijs leuke en leerzame opdrachten voor kinderen te bedenken. Geen dag is hetzelfde met kinderen en dat maakt het zo leuk. Ik wil kinderen graag een positieve ervaring met bewegen meegeven, zodat ze weer plezier krijgen in bewegen en sporten, weer mee kunnen komen met hun leeftijdsgenootjes en hun verdere motorische ontwikkeling zonder problemen kunnen doorlopen.
Ik heb nascholingen gevolgd op het gebied van het testen en opsporen van (voorbereidende)schrijfproblemen, onderzoeken en behandelen van baby’s en peuters en kinderen met DCD.

 Oefentherapie Mensendieck
Als Oefentherapeut Mensendieck behandel ik jongeren en volwassenen met klachten die gerelateerd kunnen zijn aan het werk, dagelijks leven, houding en/of beweging. Ook vrouwen met rug/bekkenklachten tijdens de zwangerschap en kinderen/jongeren met scoliose kunnen bij mij terecht.
Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen zonder pijnklachten en belemmeringen te laten functioneren. Ik vind het belangrijk om niet alleen met de symptomen van de klacht bezig te zijn. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht en pakken deze waar mogelijk aan. We voorkomen hiermee dat de klacht in de toekomst nog terug komt. Je leert risicofactoren op overbelasting te herkennen en te voorkomen. Je krijgt oefeningen en tips mee naar huis waarmee je de klacht onder controle kunt krijgen. Je wordt dus eigenlijk je eigen therapeut!
Ik heb nascholingen gevolgd op het gebied van slaapproblemen, pijn/stijfheid bij ruiters in de paardensport, fibromyalgie, triggerpoints, ademhaling en ontspanning bij hyperventilatie-, stress- en spanningsklachten.

Werkdagen

Maandag 09.00 – 17.00 uur
Woensdag 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag 09.00 – 17.00 uur

Curriculum Vitae

Mijn CV kunt u hier downloaden en inzien Iris. (Opent in een extern venster als pdf)