KP registratienummer: 49100906193

Profiel

Oefentherapeut Mensendieck, Kinderoefentherapeut

In 2016 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de hogeschool van Amsterdam. Ik ben toen begonnen met werken in een eerstelijnspraktijk in Heemskerk. In deze praktijk zie ik verschillende klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten, spierspanningshoofdpijn, maar ook klachten zoals hyperventilatie of mensen met chronisch pijn. Het mooiste aan het vak Oefentherapie vind ik dat de bewustwording van de eigen houding en beweging voorop staat. Als oefentherapeut kijken we breder dan alleen de klacht en wordt er ook gekeken naar wat iemand allemaal voor activiteiten in het dagelijks leven uitvoert. Je krijgt verschillende oefeningen en tips mee die je zelfstandig moet uitvoeren. Ook proberen we het zo functioneel mogelijk te maken, waardoor je bepaalde handelingen gelijk in je dagelijksleven kan toepassen. Op die manier streven we naar een gedragsverandering om zo klachten te verminderen, te verhelpen en/of te voorkomen.
Kinderoefentherapie
Naast de bewustwording en het streven naar een gedragsverandering vindt ik ook juist het oefenen op spelenderwijs ontzettend leuk. Daarom ben ik in september 2018 begonnen met de opleiding tot kinderoefentherapeut. Leuke oefeningen bedenken en de kinderen uitdagen tot beweging vind ik elke dag weer een nieuwe uitdaging. Ook de eerlijkheid en onvoorspelbaarheid van kinderen vind ik erg leuk.
Hoe ik tot ontdekking kwam dat ik kinderen zo uitdagend vind, was toen ik startte met turntrainingen geven. Ook hier was ik bezig met het verbeteren van motorische bewegingen en houdingen om samen persoonlijke doelen te behalen.

Werkdagen

vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Curriculum Vitae

Mijn CV kunt u hier downloaden en inzien. (Opent in een extern venster als pdf)