Manuele therapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren.

Bent u op zoek naar manuele therapie in Hoorn of een manuele therapeut in Hoorn om omgeving? Dan bent u bij FysioHoorn aan het juiste adres! Neemt u voor meer informatie gerust direct contact met ons op.

Wat is manuele therapie

Onze manueel therapeuten richt zich specifiek op de functie van het gewricht in relatie tot de andere structuren van het lichaam, zoals bv de spieren. Een goede beweeglijkheid van het gewricht is essentieel om goed/pijnvrij te kunnen bewegen. Het opheffen van deze bewegingsbeperkingen is ons dagelijks werk. Ervaart u een beperking? Wij van Fysiotherapie praktijk FysioHoorn kunnen u helpen.

“Manueel Therapie is het geheel van activiteiten gericht op het bewegend functioneren van de mens met als doel de advisering omtrent, c.q. het voorkomen, opheffen, verminderen en/ of compenseren van functiestoornissen in het arthrogene deel van het bewegingsapparaat en de daarbij behorende biomechanische en neuro-fysische structuren”.

Deze definitie wordt gehanteerd door de leden van de Nederlandse Vereniging van Manuele Therapie.

Het meest opvallende verschil met een behandeling fysiotherapie is de manipulatie (“het kraken”). Daarbuiten kent de Manuele Therapie echter nog vele andere specifieke behandelmethoden. Ook het onderzoek kenmerkt zich door opvallende verschillen in vergelijking met het standaard fysiotherapeutisch onderzoek.