Klachten overzicht
Artrose
Bij artrose kunt u last hebben van pijn en stijfheid in het gewricht, meestal in de heup(en), de knie(ën), aan de basis van de duim of aan de eindkootjes van de vingers. Meestal blijft het beperkt tot één of enkele gewrichten.
Voorkomen is beter dan genezen en dat is zeker bij osteoporose (botontkalking) het geval. Er zijn een aantal leefregels om te zorgen dat de botaanmaak op peil blijft. Als u moeite heeft de leefregels te volgen kan uw fysiotherapeut helpen.
BPPD
BPPD staat voor Benigne paroxysmale positieduizeligheid. Dit is een vorm van draaiduizeligheid welke kortdurend en bewegingsafhankelijk is. Het ontstaat bij een plotselinge verandering van de stand van het hoofd.
Een frozen shoulder (capsulitis adhesiva) is een aandoening waarbij de beweeglijkheid van de schouder ernstig verminderd is. Deze aandoening komt met name tussen de 40 en 60 jaar voor en meer bij vrouwen.
Hand- en polsklachten
Met hand- en/of polsklachten komt u veel problemen tegen. Zo zijn de problemen bij het grijpen, knijpen, dingen vasthouden en dragen, maar ook wringen, schrijven en knoopjes vast- of losmaken heel vervelend.
Heupartrose is een aandoening van de heup die veel voor komt. In principe is artrose een natuurlijk proces dat hoort bij het ouder worden. De klachten ontstaan vaak geleidelijk. Stijfheid en met name ochtendstijfheid is een bekend kenmerk van heup artrose
Hypermobiliteitsklachten
Hypermobiliteit wordt gedefinieerd als een situatie waarbij het gewricht een grotere bewegingsuitslag maakt dan normaal. Als er sprake is van meerdere gewrichten met deze verschijnselen kan er sprake zijn van het HyperMobiliteitSyndroom (HMS).
Disfunctioneel ademen betekent letterlijk verkeerd ademen. Veel mensen kennen het beeld als hyperventilatie, dat vaak ontstaat door angst en stress. Disfunctioneel ademen is een breder beeld van verkeerd ademen. Opvallend zijn een onregelmatige ademhaling, overmatig zuchten, en een overwegend borstkasademhaling (hoog ademen). Disfunctioneel ademen kan leiden tot aanzienlijke en langdurige klachten.
Instabiliteit schouder
Bij een schouder instabiliteit bent u niet in staat de kop van de bovenarm stabiel in de kom te houden. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn; traumatisch of niet traumatisch.
Kalk in de schouder komt bij 3 tot 5% van de bevolking voor. Bij ongeveer de helft van de gevallen leidt dit tot klachten, van kleine pijn tot een korte periode van heftige pijn. Heeft u last van kalk in uw schouder? Fysiotherapie kan u helpen.
Lage rugklachten
Lage rugklachten zijn vaak rugklachten waar geen duidelijke specifieke oorzaak voor gevonden kan worden. Heeft u last van lage rugklachten? Fysiotherapie kan een gunstig effect hebben op uw rugklacht.
Nekklachten
Wereldwijd gezien staat nekpijn op plaats 3 van de meest geziene klachten door de fysiotherapeut en manueeltherapeut. Heeft u last van neklachten? Wij helpen u er graag vanaf!
Duizeligheid is een gevoel wat moeilijk onder woorden te brengen is. Niet iedereen bedoelt hetzelfde met het woord duizeligheid. Er bestaan dan ook verschillende vormen van duizeligheid.
Peesontstekingen
Peesontstekingen ontstaan met name als gevolg van overbelasting. Dit kan een korte felle overbelasting zijn, maar ook een langdurig lichte overbelasting. Beide vormen van overbelasting leiden tot letsel van de interne peesstructuur.
Na een operatie is hulp bij het herstel vaak gewenst. U wilt immers het beste resultaat van de operatie! Wij kunnen u op weg helpen bij het herstel na een nieuwe heup, knie, een meniscusoperatie of een schouderoperatie.
Schouderpijn
Schouderpijn wordt ruim gedefinieerd: de pijn zit in het gebied van de basis van de nek tot aan de elleboog. Het is een veel voorkomend probleem: u hebt in uw leven een kans van gemiddeld 30% om dit te krijgen.
Bij een schouderluxatie verliest de kop van de bovenarm het contact met de kom van het schouderblad. In 90 % van de gevallen komt dit door een val of ongeval. Meestal gaat de schouder naar voren uit de kom. De meeste patiënten zijn jonger dan 30 jaar.
Slijmbeursontsteking
Een slijmbeursontsteking begint altijd met pijn. Veelal neemt de pijn in de loop van de tijd toe en als men rust neemt zakt de pijn weer af. Heeft u last van een slijmbeursontstekking? Wij kunnen u helpen.
Er zijn allerlei verschillende oorzaken mogelijk die spierklachten tot gevolg hebben. Herhaalde bewegingen, slechte houding, stress en chronische infecties zijn enkele voorbeelden. Heeft u spierklachten? Fysiotherapie kan u helpen om er vanaf te komen.
Ziekte van Dupuytren
De ziekte van Dupuytren is een bindweefselziekte, deze uit zich alleen in de handen. De afwijkingen zijn vaker te vinden aan de pinkzijde zijde van de hand, en de ringvinger is het meest aangetast.
KLACHTEN BIJ KINDEREN
Astma en inspanningsastma
Astma is de meest voorkomende chronische aandoening bij kinderen. De therapie is met name gericht op preventie en remmen van de ontsteking zodat het kind zo normaal mogelijk kan leven.
Na de geboorte draaien baby’s vaak hun hoofd naar één kant. Meestal gaat dit binnen enkele weken over. Soms gaat het niet vanzelf. Fysiotherapie kan hierbij helpen.
Kromme rug
Kinderen kunnen zich uren vermaken met computers, gameboys, laptops, mobiele telefoons en tablets. Het vele zittend spelen kan er voor zorgen dat de houding van de rug verslechtert. Nek en rugklachten behoren tot de grootst groeiende volksziekte.
Zindelijk worden is een proces wat normaal gesproken vanzelf optreedt. Meestal worden kinderen tussen de 24 en 36 maanden overdag zindelijk, maar 25 tot 30% is pas na het 4e jaar zindelijk. Fysiotherapie kan helpen bij het zindelijk worden van kinderen.
Coördinatiestoornis bij kinderen
Kinderen met coördinatiestoornis zijn onhandig, vallen vaker en hebben meer moeite met dagelijkse activiteiten zoals aankleden, een boterham smeren en met bestek eten.
Uit internationaal onderzoek is gebleken dat 12-27% van de basisschoolleerlingen problemen heeft met (leren) schrijven. Heeft uw kind ook last van schrijfproblemen? Fysiotherapie kan hierbij helpen.
Tenenlopers
Idiopathische tenengang is een variatie in het gangpatroon van het opgroeiende kind, waarvoor in sommige gevallen consultatie van een kinderfysiotherapeut gewenst is.
Voor kinderen met een voorkeurshouding al dan niet met schedelvervorming hebben wij een speciale behandeling ontwikkeld met hanterings- en positioneringsadviezen en oefeningen om tot verbeterde volg- en oprichtreacties te komen.
Scoliose
Scoliose is een afwijking van de wervelkolom, die vaak zichtbaar wordt door de zijdelingse verkromming. Er kan ook een verdraaiing zichtbaar zijn. De diagnose scoliose kan worden gesteld door een orthopeed aan de hand van röntgenfoto’s. In de meeste gevallen (80%) van scoliose bij kinderen is de oorzaak onbekend.
U heeft geen verwijzing van een arts nodig. Wij behandelen op afspraak. Wij zijn geopend tijdens werkdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij geopend tot 20:00 uur. U kunt online een afspraak maken of u kunt ons bellen op het telefoonnummer 0229 – 21 56 15. Bij afwezigheid, of als wij even niet in de gelegenheid zijn de telefoon op te nemen, staat een automatische telefoonbeantwoorder tot uw beschikking. Spreek uw naam en telefoonnummer zo duidelijk mogelijk in en wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug, of vul het bel mij terug formulier aan.