Tenenlopers

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken voor de behandeling van tenenlopers? Neem dan contact met ons op onder tel. nr. 0229 – 21 56 15.

Als opgroeiende kinderen te veel op hun tenen lopen is soms consultatie van een kinderfysiotherapeut gewenst. Het tenen lopen kan een normale fase zijn in de vroege ontwikkeling van het leren lopen, maar wanneer de tenengang blijft kan er een onderliggende oorzaak zijn.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor tenengang:
– Hersenbeschadiging
– Spierziekte
– Gedragsproblemen

Wanneer er geen duidelijke oorzaak is spreken we van idiopathische tenengang. In al deze gevallen is onderzoek door de kinderfysiotherapeut naar de oorzaak van de tenengang raadzaam.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt gezocht naar eventuele onderliggende pathologie. Gelet wordt op beweeglijkheid van
met name de enkels (mobiliteit), de spierkracht van het hele been, het spieruithoudingsvermogen en de houding en de coördinatie.

Behandeling van tenenlopers

De inhoud van de behandeling is afhankelijk van de gevonden problemen en voor fysiotherapie behandelbare grootheden en zal per kind verschillend zijn. De behandelingsduur is afhankelijk van de gevonden problematiek en kan sterk variëren in tijd en frequentie.

DOELGROEP
– Kinderen met hardnekkig voortbestaan van tenengang
– Kinderen met eenzijdige tenengang

Indien u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken, bel dan met 0229 – 21 56 15 en vraag naar Anita Possel (kinderfysiotherapeut).