Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie maakt een belangrijk deel uit van onze praktijk. De zorg voor kinderen is voor ons heel belangrijk. Voor hen hebben we dus ook een plekje op onze website.

De eerste keer

Als je je eerste afspraak hebt dan neem je plaats in de wachtkamer. Je wordt dan opgehaald door de kinderfysiotherapeut waar je een afspraak mee hebt. De afspraken duren meestal een half uur.

Wie kom je tegen?

Bij ons in de praktijk werken drie fysiotherapeuten die kinderen behandelen. Onze kinderfysiotherapeuten zijn:

  • Anouk Rustenburg
  • Maaike Boon

(Er werken nog meer mensen maar daar heb je niet zoveel mee te maken. Die behandelen alleen grote mensen)

Wat gaan ze doen?

Als je voor de eerste keer binnen bent geroepen dan worden er eerst een heleboel vragen gesteld aan jou en aan je ouder of begeleider. Dat gaat over wie je bent en waar je woont maar vooral wat je komt doen. En natuurlijk mag je zelf ook vragen stellen als je iets wilt weten.

Het is belangrijk dat jouw therapeut een goed beeld krijgt van waar je voor komt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld ergens pijn hebt, of dat er dingen zijn die je niet zo goed kan. Na dat gesprek gaat de kinderfysiotherapeut kijken waar je last van hebt en naar wat je wel en niet kan. Meestal is dan de eerste afspraak al voorbij en maak je een volgende afspraak.

Het vervolg

Het kan zijn dat er nog verder wordt gekeken naar wat je kunt. Soms moet je een testje doen. De testjes zijn vaak niet zo heel moeilijk en er zitten altijd dingen bij die je wel en die je niet kan. Als dat klaar is dan legt je fysiotherapeut uit of ze iets voor je kunt doen en wat je dan gaat doen. Daarna doe je samen oefeningen en spelletjes die er voor zorgen dat je nieuwe dingen leert of dat je pijn minder wordt. Vaak krijg je ook oefeningetjes mee die je thuis kan doen.

Hoe vaak moet je komen

Meestal heb je elke week een afspraak. Maar als het beter met je gaat dan kan het ook zijn dat je niet zo vaak meer hoeft te komen. En als alles helemaal goed gaat dan ben je klaar.

Voor de kleintjes

Via een interactieve pagina leggen we de kleinere kinderen uit hoe een bezoek verloopt. Uitleg voor de kleintjes