Bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapeut of manueel therapeut in Hoorn om omgeving voor uw handklachten of polsklachten? Dan bent u bij FysioHoorn aan het juiste adres! Thessa Breeuwsma en Meerjam Bouman zijn aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk op het gebied van hand- en polsklachten; het handnetwerk. Neemt u voor meer informatie gerust direct contact met ons op.

Wat is het handnetwerk

Het handnetwerk is een kwaliteitsnetwerk voor gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van hand, pols, onderarm en elleboogklachten; de handtherapeut.

Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysio-, of ergotherapeut, met diepgaande kennis van de anatomie (botten, spieren, pezen, gewrichtsbanden en zenuwen) en de klachten welke men hieraan kan ondervinden. Ook voor de revalidatie na operaties in dit gebied of bij onbegrepen polsklachten kunt u bij de handtherapeut terecht.
Meer informatie over klachtenbeelden en de handtherapeutische behandeling vond u onder het kopje behandeling

Na het afronden van de opleiding handtherapie wordt door middel van het volgen van cursussen en scholing de kennis verder uitgebreid en up-to-date gehouden. Het Nederlands genootschap voor handtherapeuten biedt diverse mogelijkheden tot deskundigheidsbevordering en collegiale uitwisseling.

De hand is een heel functioneel lichaamsdeel en dus een complex instrument waarbij als er klachten zijn er grote beperkingen ontstaan in het dagelijkse leven.

Ons doel van handtherapie is het verbeteren van kracht en balans in de hand, zorgen voor minimale tot pijnloze situatie en optimaal gebruik van uw hand, pols, onderarm en/of elleboog.

Informatie over handklachten