Goed verzekerd

Bent u wel goed aanvullend verzekerd? Fysiotherapie en oefentherapie kunt u verzekeren in de aanvullende verzekering. Bent u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd dan moet u de behandelingen zelf betalen. Dat kan aardig oplopen. Daarom is het zinvol om u hiervoor aanvullend te verzekeren. Kijk hier goed naar want niet alle aanvullende verzekeringen dekken fysiotherapie en oefentherapie. Soms is het maar een beetje.

Voor kinderen onder de 18 jaar valt fysiotherapie en oefentherapie deels in de basis verzekering. Dat is veelal maar 18 keer. Daarna zijn de kosten voor uw eigen rekening. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren.

Heeft uw kind (jonger dan 18 jaar) een chronische aandoening dan zijn de kosten voor de basisverzekering.
Bent u 18 jaar of ouder? De behandelingen fysiotherapie en oefentherapie zijn voor uw eigen rekening of uw aanvullende verzekering.

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een chronische aandoening dan zijn de eerste 20 behandelingen voor uw eigen rekening of uw aanvullende verzekering.

Wilt u weten of uw aandoening volgens de zorgverzekeringswet chronisch is? Stuur uw vraag schriftelijk aan uw zorgverzekeraar of kijk op https://wetten.overheid.nl/BWBR0018492/2019-10-31#Bijlage1

Verzeker u zichzelf en uw kinderen voldoende zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Tip!

Via deze link kunt u een advies ontvangen betreffende uw aanvullende verzekering 2021. Dit advies van de consumentenbond is onafhankelijk en houdt rekening met zowel uw belangen als de belangen van de zorgverlener. Deskundigen leiden u door het woud van onduidelijke polisvoorwaarden en halve reclame-waarheden. U krijgt een advies voor een polis waarin u bepaalt aan welke zorgverlener u uw zorgen toevertrouwt én u dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Disclaimer

Bovenstaande tekst is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan de inhoud van dit bericht kunnen echter geen rechten ontleend worden. Wij wijzen u op de disclaimer op onze website.