Goed verzekerd in 2019

Het overstap seizoen gaat van start; u kunt weer van zorgverzekeraar wisselen. Hier is elk jaar weer veel om te doen. Welke keuze moet u maken? Is verzekeren wel nodig? En zo ja, voor hoeveel dan? Enkele tips:

  • verzeker u alleen voor kosten die u niet kunt betalen. De gemiddelde Nederlander komt eens per 7 jaar bij de fysiotherapeut en is gemiddeld binnen 13 zittingen klaar. Dat is een bedrag van ongeveer 500 euro. Als u dat risico kunt dragen kunt u veelal de aanvullende verzekering voor fysiotherapie wel laten schieten. Natuurlijk is uw eigen situatie niet gemiddeld en maakt u dus uw eigen afwegingen.
  • een aanvullende verzekering voor fysiotherapie voor minder dan 9 zittingen is vrij zinloos. De premie per jaar is dan vaak hoger dan de kosten die u bij de fysio moet betalen. Uiteraard maakt u zelf die berekening aan de hand van de premie van uw zorgverzekering en zijn er meer overwegingen.
  • u wilt u verzekeren èn ook terecht kunnen bij uw eigen fysiotherapeut. Vraag dan voordat u uw keuze maakt of de zorgverzekeraar van uw keuze de kosten van uw eigen fysiotherapeut wel (volledig) vergoed. Uw fysiotherapeut èn de zorgverzekeraars kunnen u dat vertellen.
  • u wilt bij ons terecht kunnen èn de kosten door uw zorgverzekeraar laten betalen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars die onze kosten vergoeden. Dan doen ze overigens tot het maximum wat in uw polisvoorwaarden staat beschreven, kijk dat dus goed na om nare verrassingen te voorkomen.
  • onze tips vervangen de adviezen van uw verzekeringsadviseur niet. Zij of hij is hierin gespecialiseerd en kent uw persoonlijke situatie. Een specialistisch advies verdient zichzelf terug.

Succes!