Fysiotherapie Hoorn

Wij zijn als fysiotherapeut de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Wij behandelen mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

We behandelen u individueel of in een groep. Net wat voor u het beste is. We adviseren en begeleiden ook. Met als doel klachten te voorkomen, u beter te leren bewegen, om u met een beperking te leren leven of om u te helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen.

We baseren ons werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten. Nieuwe therapievormen beoordelen we op hun effectiviteit voordat we deze aan u voorstellen.

Echografie

Musculoskeletal Echografie biedt tegen lage kosten een methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren.

Medical Taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van een elastische dunne tape. Hiermee worden de spieren en gewrichten effectief ondersteund zonder dat de bewegingsvrijheid wordt belemmerd.

Dry Needling

Trigger Point Dry Needling is een effectieve behandelvorm bij spierpijnklachten. Met Trigger Point Dry Needling worden spierknopen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de verbetering in souplesse, kracht en pijn direct voelbaar.