FysioHoorn Zorgverzekeraars Niews 2020

We zitten midden in het overstap seizoen van de zorgverzekeringen. Voor 1 januari 2020 kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Welke dingen zijn belangrijk om te weten?

Stapt u wel echt over naar een andere zorgverzekeraar?

Er zijn vier grote zorgverzekeraars in Nederland welke ongeveer 90% van de markt bezitten. Dit zijn Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Deze zorgverzekeraars hebben alle vier andere labels die ook onder het grote moederconcern vallen. Zo is bijvoorbeeld Univé een label van VGZ en FBTO is een label van Achmea. Op onderstaande afbeelding (klik erop om te vergroten) staat welk label onder welke zorgverzekeraar valt.

Wat is het verschil tussen een natura en restitutie polis?

Restitutiepolis: Deze verzekering geeft u vrije zorgkeuze en de meeste garantie op volledige vergoeding bij ongecontracteerde zorg.

Naturapolis: Volledige vergoeding bij gecontracteerde zorg. Bij ongecontracteerde zorg wordt een percentage van het marktconforme tarief vergoed.

Heeft FysioHoorn een contract met alle zorgverzekeraars?

Nee, FysioHoorn heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract in 2020. Met iptiQ, waar de labels Promovendum, National Academic en Besured onder vallen, hebben wij geen contract afgesloten voor 2020. Indien u uw zorg volledig vergoed wilt krijgen dan kunt u het beste overstappen naar een verzekeraar waar wij wel een contract mee hebben. Indien u bij een label van IptiQ blijft dan kunt u het beste een restitutie polis nemen. Met alle andere zorgverzekeraars hebben wij wel een contract.